Weven op bordjes


Wij gaan deze zomer naar de camping in Frankrijk en dan nog een week naar Appelscha. We hebben er veel zin in en zijn wel toe aan een pauze. Maar waar ik altijd een beetje stress van krijg is van het weer. Buienradar, Weerplaza en Weeronline draaien de laatste weken voor de vakantie overuren. Want wat als het regent op vakantie? Als we niet kunnen zwemmen in het riviertje. Als we meteen een warme broek of trui moeten komen en het allerergste als het in Nederland mooier weer is dan op ons vakantieadres 800 km verderop!? Tsja en die kans is er natuurlijk altijd. Dan kunnen we er maar het beste van maken. Jasses, dat klinkt wel heel wijs, maar is zo waar. En kinderen hebben geen last van slecht weer.



Om mijn stresslevel een beetje naar beneden te halen, stop ik wat leuke spelletjes en knutselspullen in de koffer. Knutselspullen die gemakkelijk zijn mee te nemen en niet teveel plaats innemen, zoals wol. Daar kun je pomponnetjes mee maken met een vork. Of ga weven! En je hebt vast wel kartonnen bordjes voor de barbecue bij je, dan kun je gaan weven! Dat is ook nog eens hartstikke hip. 



Het is het leukst als je wol gebruikt in verschillende diktes. Dat geeft een leuk effect. En als je je nou afvraagt, wat kun je er nou uiteindelijk mee? Nou dit: gebruik ze als onderzetters, of hang ze als mini-kunstwerkje aan de muur. 

Fijne zomer!


Deze blog maakte ik voor HEMA Nederland

4 opmerkingen:

  1. Leuk idee Wimke! Ik heb toch nog genoeg restjes garen zonder bestemming. Fijne vakantie alvast!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Superleuk! We zijn net terug van vakantie, maar wol mee en in mijn geval een haaknaald is altijd een goed idee. Bedankt voor de tip!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Leuk idee. En niet teveel stressen, want aan het weer kun je toch niks veranderen hè. Ga maar lekker genieten!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Wat een heerlijk gezellig knutsel idee zeg! En super makkelijk te doen ook met de kinderen. Ik word er al blij van als ik er naar kijk. Goed bedacht en goed uitgevoerd. Dit ga ik zekers een keertje maken met de kinderen. Dankjewel voor deze blog. ^_~ Liefs, Mijntje.

    BeantwoordenVerwijderen